Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu

Mājokļa sienu krāsojuma krāsa ļauj salīdzinoši lēti izcelt jūsu dzīvokli. Dažām krāsām piemīt spēja ietekmēt cilvēka noskaņojumu. Tāpēc, veicot remontu, tas ir jāņem vērā.

Kādas krāsas uzlabo garastāvokli

Pastāv tā sauktie “laimīgie toņi”, kas ietver mierīgas siltas krāsas. Maigai rozā krāsai piemīt spēja fiziski nomierināt, savukārt dzeltenā krāsa ir enerģijas pilna un asociējas ar saules gaismu.

Dizainere Taša Bredlija saka, ka, lai krāsa ietekmētu noskaņojumu, nav nepieciešams ar to nokrāsot visu telpu. Tie var būt nelieli akcenti.

Ja jums nepatīk spilgtas krāsas un jebkādi pasteļtoņi, dizaineri iesaka izvēlēties atturīgas un dabiskas krāsas.

“Zaļā krāsa bieži tiek dēvēta par neitrālu krāsu, kas saistās ar dabu. Tā mūs saista ar dabas pasauli un palīdz mums atpūsties. Kombinācijā ar maigi dzeltenu tā uzreiz uzlabo mūsu garastāvokli,” saka eksperte.

Šādas krāsas ir lieliski piemērotas viesistabai, guļamistabai vai bērnu istabai. Tās ir labas alternatīvas maigi baltai krāsai un rada mājīgu un aicinošu atmosfēru.

Ir svarīgi apsvērt, kā jūs izmantojat katru telpu un kā vēlaties tajā justies. Piemēram, guļamistabā miera un relaksācijas sajūta var būt tā, kas jūs visvairāk iepriecina garas dienas beigās, kad vēlaties atpūsties. Šim nolūkam dizainere iesaka izvēlēties silti zaļu krāsu ar dzelteniem toņiem.

Lai vanna būtu uzmundrinoša, izmantojiet debesu zilos toņus. Zilais var stimulēt un atmodināt prātu.

Kādas krāsas bojā garastāvokli

Sarkanā krāsa ir saistīta ar briesmām. Viena no agresīvākajām krāsām vēsturē provocē dusmas. Tas notiek zemapziņas līmenī, bet ķermenis uz krāsu reaģē fizioloģiski.

Melnās krāsas grupā mēs iekļaujam nosacīti piesātinātu tumši zilu un citu dziļi tumšu krāsu. Tiek uzskatīts, ka šāda krāsa stimulē smadzenes. Taču šādā telpā nav iespējams atpūsties.

Tumši zils tonis uzmundrina, bet neļauj atpūsties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment